De RI&E: een hoofdbreker of nie(t)?

banner-vca-2

De RI&E: een hoofdbreker of nie(t)?

Balk1

Dat een Risico Inventarisatie & Evaluatie meer is dan alleen een document, werd recentelijk weer eens bevestigd bij een opdrachtgever. Rondlopend in een pand in aanbouw liepen we op één van de  verdiepingen bijna letterlijk tegen de volgende uitdaging aan: stalen draagbalken over de gehele breedte van het pand die op ‘scalpeer-hoogte’ hingen. Uiteraard maakte ik niet alleen een aantekening voor de inventarisatie. Dit zijn immers niet de uitdagingen die papieren hoofdbrekers moeten worden, maar meteen – eh – bij de kop gepakt kunnen worden.

“stalen balken op scalpeer-hoogte”

Voor zoiets kun je natuurlijk allerlei oplossingen bedenken: alleen toegang voor
personeelsleden tot een bepaalde lengte, het verplicht dragen van helmen, hoogpolig tapijt er tegenaan plakken, noem maar op. Gelukkig zijn de mensen van de Technische Dienst er gelijk mee aan de slag gegaan.

Het resultaat mag er wezen en is zeer duidelijk zichtbaar.

Balk2

Complimenten voor de snelle en praktische oplossing en het resultaat van even opletten tijdens de inspectie: de sollicitatieprocedure voor mensen tot een bepaalde lengte kan stopgezet worden!

 

 

“de sollicitatieprocedure voor mensen tot een bepaalde lengte kan stopgezet worden!”

Breekt u uw hoofd in de zoektocht naar een praktisch ingestelde (gespreks)partner voor het uitvoeren van de RI&E én het opstellen van het Plan van Aanpak?

Vragen op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu? Hulp nodig bij het behalen van uw VCA- of ISO-certificaat? Laat het ons weten: dan kunnen wij met elkaar uw vraag duidelijk en helder in kaart brengen (of inkoppen) en werken aan praktische oplossingen!

Meer nieuws