Arbo RI&E
Risico Inventarisatie & Evaluatie

Safety inc. Gegarandeerd gecertificeerd

RI&E – Risico Inventarisatie en evaluatie

De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is sinds 1 januari 1994 vanuit de Arbowet voor iedere ondernemer met personeel verplicht! (ook uitzendkrachten, stagiaires, vrijwilligers, inhuurkrachten, etc.)

Misschien ben je je hier niet van bewust of heb je geen zin of tijd om te zorgen dat de RI&E op orde is. Je ziet als een berg op tegen het opstellen van de RI&E en het maken van een plan van aanpak, laat staan dat het plan van aanpak ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Wij ontzorgen je volledig!

Wij hebben ruime ervaring met het uitvoeren van de RI&E in diverse branches. Wij scheppen orde in de chaos van wet- en regelgeving zodat jouw organisatie daar geen kopzorgen over heeft. Wij brengen alle risico’s in kaart en met het juiste plan van aanpak ben je verzekerd van een veiliger werkplek voor jouw medewerkers.

Dat bedoelen wij met volledig ontzorgen!

Wil je vrijblijvend meer informatie?

Of laat je gegevens achter in het formulier hieronder. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bel ons op: 085 004 38 91

Hulp nodig bij de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)?

Als ondernemer loop je risico’s; dat weet je als geen ander. Wat als één van de medewerkers plotseling een ongeval krijgt met een machine? Of één van de medewerkers gevaarlijke stoffen binnenkrijgt? Of als iemand uitvalt omdat hij of zij te zwaar werk heeft, of te veel? 

Dan staat de productie stil, of moet je het met een persoon minder doen. Daar komen nog de kosten van verzuim en mogelijke reparaties bij. Bovendien brengt het de goede naam van het bedrijf in gevaar en kun je te maken krijgen met financiële claims. Kortom, behoorlijke risico’s!

Je hebt vast wel eens gehoord van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie, oftewel RI&E. Een RI&E is eigenlijk twee dingen: een lijst met alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s in het bedrijf, en een plan voor het oplossen ervan. Met die twee kun je de risico’s voor zowel het personeel als bedrijf terugdringen. Dus ook het financiële risico!

AMBI PACK

Hendrik-ido-ambacht

Arbo RI&E in het kort

Zeg wat je doet, doe wat
je zegt en bewijs het.

Waarom een RI&E?

Basis voor een goed ARBO beleid​

Voorkomen van verzuim door ziekte of ongevallen​

Verplichting vanuit de arbeidsomstandighedenwet

Wordt in aantal gevallen door verzekeraars verplicht gesteld

Belangrijk in geval van aansprakelijkstelling door een werknemer na een ongeval

RI&E in 4 stappen

01. Inventarisatie & Evaluatie

Eerst gaan we aan de hand van vragenlijsten, het interviewen van personeelsleden en een rondgang door jouw bedrijf alle mogelijke gevaren en risico’s in kaart brengen. Welke mogelijke gevaren en risico’s kunnen de werkzaamheden opleveren? Welk gevaar lopen de medewerkers en welke schade kunnen zij eventueel oplopen aan hun gezondheid?

Na het inventariseren gaan we de risico’s en gevaren binnen het bedrijf met elkaar evalueren en mogelijke oplossingen bespreken. Dit leggen wij vast in het actieplan.

02. Actieplan​

In dit plan worden de maatregelen opgenomen die de risico’s wegnemen of zoveel mogelijk beperken. Er wordt per maatregel bepaald wie er verantwoordelijk is voor de uitvoering, wat de eventuele onkosten zijn en per wanneer de maatregel moet zijn toegepast.

Het is niet altijd mogelijk om alle risico’s tegelijk aan te pakken, vaak om financiële redenen. Wel moet je dan kunnen aantonen dat er keuzes zijn gemaakt en waarom deze zijn gemaakt. Daar helpen wij jou bij met gedegen advies.

03. Toetsing

Voor bedrijven met meer dan 25 werknemers moet de RI&E getoetst worden door een gecertificeerde arbodienst waar het bedrijf een contract mee heeft of door een gecertificeerde kerndeskundige. (o.a. BIG-geregistreerd bedrijfsarts, gecertificeerde arbeidshygiënist, veiligheidskundige)

Heb je minder dan 25 werknemers in dienst dan hoeft de RI&E niet getoetst te worden als er een erkend RI&E-instrument voor jouw branche wordt gebruikt. Welke dat zijn kunnen wij jou vertellen!

04. Beheer

De RI&E en het Actieplan dat daarbij hoort moeten up-to-date gehouden worden. Als er zaken veranderen binnen jouw bedrijf of binnen het beleid van jouw bedrijf, dan moet de RI&E daarop worden aangepast of aangevuld.

Ook op dit punt ontzorgen wij jou door dat wij altijd op de hoogte zijn van ontwikkelingen binnen jouw branch en helpen wij je een actueel overzicht te behouden van de bedrijfsveiligheid en risico’s. Zo ben jij met minimale inspanning volledig in controle.

Zullen we afspreken?

Safety inc. gaat graag met je in gesprek.

Scroll naar boven