ISO 14001

Milieu

Safety inc. Gegarandeerd gecertificeerd

ISO 14001 - Milieu

De ISO 14001 norm beschrijft hoe je de prestaties kan beheersen en verbeteren op het gebied van milieu binnen jouw organisatie. In de praktijk blijkt dat een goed inzicht in de milieurisico’s en de juiste beheersmaatregelen leiden tot kostenbesparing. Een goed milieumanagementsysteem levert dus voordelen op!

Het kan door elke organisatie, groot of klein, die te maken heeft met milieu-risico’s gebruikt worden. Hierbij nemen wij jouw bedrijf als uitgangspunt, niet de norm.

Met ISO 14001 certificering laat je zien dat jouw bedrijf zich bewust is van de milieu-risico’s die de bedrijfsactiviteiten met zich meebrengen en dat je deze risico’s probeert te beperken. Zo bouw je vertrouwen in jouw bedrijf op en kan het certificaat commerciële kansen voor jouw organisatie creëren.

Wil je vrijblijvend meer informatie?

Of laat je gegevens achter in het formulier hieronder. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op

Bel ons op: 085 004 38 91

Wij ontzorgen jou volledig!

Wij hebben ruime ervaring met het certificeren van ISO 14001 in diverse branches. Wij scheppen orde in de chaos van wet- en regelgeving zodat jouw organisatie daar geen kopzorgen over heeft.

Dat bedoelen wij met volledig ontzorgen!

ISO 14001 in het kort

Zeg wat je doet, doe wat
je zegt en bewijs het.

Waarom ISO 14001?

Verbetering milieu-imago

Creëert commerciële kansen

Het biedt vertrouwen en zekerheid voor klanten

Onderscheiden van concurrenten

Voldoen aan de milieuwet- en regelgeving

ISO 14001 in 4 stappen

01. Inventarisatie

De eerste stap bestaat uit het doornemen van de norm en de inhoud ervan te vergelijken met de manier waarop jouw organisatie op dit moment wordt bestuurd. Wat aanwezig is en functioneert, kan worden gebruikt en wat niet aanwezig is, moet worden aangevuld, zodat een compleet milieuzorgsysteem ontstaat. Dit doen we aan de hand van een gedetailleerde risicoanalyse.

02. Opzetten Kwaliteitssysteem ISO 14001

Wij beschrijven de processen in procedures en stellen het ISO 14001 kwaliteitshandboek op volgens de eisen van de norm met daarin onder andere:

 • Een duidelijk overzicht van de opbouw van uw ISO 14001 kwaliteitssysteem;
 • het ISO 14001 kwaliteitsbeleid en het toepassingsgebied;
 • procedures;
 • communicatie en medewerkersbewustzijn.

03. Uitvoeren acties voor ISO 14001 norm certificering

Daarnaast voeren we samen een aantal acties met jou uit, die gevraagd worden voor de ISO 14001 certificering en gecontroleerd zullen worden door de certificeerder, tijdens de 2 fasen van de certificatie-audits zoals:

 • context en stakeholder analyse;
 • risico’s en kansen;
 • doelstellingen en strategie opstellen;
 • managementreview en interne audit;
 • andere acties die we tegenkomen.

04. Certificeringsaudit

 

De certificeringsaudit bestaat uit twee fasen. Tijdens de 1e fase vindt er een vooronderzoek plaats. Een externe auditor maakt een rondgang door het bedrijf en beoordeeld of de documentatie in het milieumanagementsysteem overeenkomt met de praktijk. De auditor kan drie conclusies trekken: het bedrijf is gereed, het bedrijf is nog niet gereed maar er zijn voldoende aanknopingspunten voor verbetering of het bedrijf is nog niet gereed voor certificering.

Gereed voor de fase 2 audit? Deze verloopt volgens deze stappen:

 1. Auditopening;
 2. Rondgang door het bedrijf;
 3. Documentatiecontrole;
 4. Rondgang langs relevante afdelingen;
 5. Gesprek met de directie;
 6. Afsluiting van de audit.

Bij positief advies door de auditor en positieve beoordeling vanuit de certificerende instelling behaald de organisatie het ISO 14001 certificaat!

Zullen we afspreken?

Safety inc. gaat graag met je in gesprek.

Scroll naar boven