VCA Bedrijfs-certificering​

VGM Checklist Aannemers

(Veiligheid, Gezondheid, Milieu)

Safety inc. Gegarandeerd gecertificeerd

VCA Certificaat voor jouw bedrijf!

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met de eis van de opdrachtgever om VCA gecertificeerd te zijn. Als aannemer of onderaannemer kun je niet meer alleen op prijs/kwaliteit concurreren. Jouw bedrijf dient gecertificeerd en de mensen opgeleid te zijn. Safety inc. ondersteunt bedrijven bij het opzetten, integreren, implementeren en certificeren van VCA*/** managementsystemen.

Er zijn verschillende VCA certificeringen voor bedrijven:

  • VCA*, voor onderaannemers
  • VCA **, voor hoofdaannemers
  • VCA Petrochemie, voor bedrijven in de petrochemische sector
  • VCU, voor bedrijven in de uitzend- en detacheringsbranche

Met behulp van het VCA-certificaat toon je aan dat Veiligheid een integraal onderdeel is van jouw bedrijfsvoering, waaraan continu wordt gewerkt. In gesprek met jou bepalen wij o.a. voor welk certificaat het bedrijf in aanmerking komt, wat er al aanwezig is in het bedrijf (checklists, opleidingen, RI&E , keuringen, etc.) en waar punten liggen die aangepast c.q. verbeterd kunnen worden (noodzakelijke registers, verdeling van verantwoordelijkheden en bevoegdheden, etc.). Aan de hand hiervan maken wij samen met jou een stappenplan om het bedrijf gereed te maken voor certificatie.

Wil je vrijblijvend meer informatie?

Of laat je gegevens achter in het formulier hieronder. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op

Bel ons op: 06 – 46 56 07 13

Wij ontzorgen jou volledig!

Vanzelfsprekend kan Safety inc. jouw organisatie ondersteunen en ontzorgen in de keuze van de certificerende instantie en begeleiden wij het certificatieproces. Je bent bij ons aan het juiste adres.

Dat bedoelen wij met volledig ontzorgen!

VCA in het kort

Zeg wat je doet, doe wat
je zegt en bewijs het.

Waarom VCA?

Veiliger en efficiënter werken

Betere en veiliger arbeidsomstandigheden voor jouw personeel

Duidelijke veiligheidsstructuur

Verplichting vanuit opdrachtgever

Voorsprong op niet-gecertificeerde bedrijven

VCA in 4 stappen

01. VCA Niveau

VCA voor bedrijven kent een drietal niveau’s. Het is belangrijk om van te voren te bepalen welk niveau jouw bedrijf nodig heeft. Dit kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Dit zijn de verschillende certificatieniveaus:
– VCA*: dit is de basisversie, bedoeld voor bedrijven die vooral als onderaannemer optreden.
– VCA**: deze versie is bedoeld voor bedrijven die voornamelijk als hoofdaannemer optreden.
– VCA Petrochemie: de meest uitgebreide versie, bedoeld voor bedrijven in de petrochemische sector.

02. VCA Handboek

Om te certificeren voor VCA moet je wel weten wat voor vragen er in de VCA norm staan. Daarom nemen wij samen met jou de VCA norm door. De adviseur verduidelijkt de vragen en geeft tips voor de praktische toepassing binnen het bedrijf. Dit wordt vastgelegd in een digitaal handboek: het VCA handboek.

(denk hierbij aan onderwerpen als VGM-beleid, verantwoordelijkheden, risico inventarisatie en evaluatie, opleiden en instructie, voorbereiding op noodsituaties, VGM inspecties, BHV, keuren gereedschappen en ongevallen afhandeling)

03. Interne Audit

Als we bij deze stap zijn, zit het meeste werk erop. Maar voordat je gaat certificeren is het verstandig om nog even een laatste check uit te voeren: de interne audit.

De interne audit wordt uitgevoerd door de adviseur. Staat alles op de juiste plek en is het correct omschreven? Als dat het geval is, volgt een interview met een medewerker om te horen of het handboek ook in de praktijk wordt toegepast.

Nadat gebleken is dat dit het geval is, kan de officiële certificering plaatsvinden. Zo vergroten we de kans dat deze zonder al te grote problemen zal verlopen.

04. Certificeringsaudit

De certificering wordt gedaan door een onafhankelijke certificatie instelling (CI). Deze voert een audit uit en wanneer het bedrijf aan de VCA eisen voldoet, wordt het bedrijf VCA gecertificeerd. De CI controleert vervolgens jaarlijks of het bedrijf nog aan de certificeringeisen voldoet.

De Certificeringsaudit wordt uitgevoerd door een onafhankelijk erkende certificerende instantie:
– De instantie dient onafhankelijk te zijn: in verband met belangenverstrengeling.
– De instantie dient erkend te zijn: alleen een geaccrediteerde instantie mag het certificaat afgeven.

De audit zelf zal een uitgebreide variant zijn van de interne audit. Het handboek wordt nauwkeurig bekeken en er wordt gecontroleerd of alle zaken in de praktijk goed zijn opgepakt. Als dat het geval is mogen we elkaar feliciteren: je bent als bedrijf VCA gecertificeerd!

De Schepper Isolatie en Brandwering

Rotterdam

Zullen we afspreken?

Safety inc. gaat graag met je in gesprek.